Mededelingen

Geef je hond geen ontbijtkoek gezoet met Xylitol

Paulien Martijn is bevallen van een gezonde zoon

Er wordt hier vlakbij gebouwd. Parkeren kan daardoor wat lastiger zijn

Röntgenkamer

Röntgenfoto’s

De nieuwe apparatuur voor het maken van röntgenfoto’s is zó gevoelig dat er maar een kleine hoeveelheid straling nodig is. Dat is veiliger voor uw dier en voor u, als u er bij bent om uw dier vast te houden en gerust te stellen, maar ook voor ons.
De röntgenfoto’s worden digitaal ontwikkeld en daardoor kunnen ook kleine afwijkingen haarscherp in beeld gebracht worden. Het werkt dus nauwkeurig en veilig.

HD en ED foto’s
Alle soorten röntgenfoto’s worden door ons gemaakt. Bovendien is dr. Römer zeer ervaren in het maken van officiële heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED)  foto’s. Voor deze foto’s krijgt uw hond een lichte narcose. Er zijn nogal wat regels waaraan deze foto’s moeten voldoen, wij leggen u graag uit welke dat zijn.

röntgenkamer

Echografie

In onze praktijk beschikken we over de mogelijkheid om echo-onderzoek te doen. Dit is een methode die niet of nauwelijks belastend is voor uw dier. Een narcose is zelden nodig, er moet wel een stukje huid kaalgeschoren worden.

Er wordt van echografie gebruik gemaakt voor bijvoorbeeld drachtigheids-diagnostiek in een vroeg stadium, het opsporen van blaasstenen of een niet ingedaalde testikel en voor vele andere doelen.