Mededelingen

Geef je hond geen ontbijtkoek gezoet met Xylitol

Paulien Martijn is bevallen van een gezonde zoon

Er wordt hier vlakbij gebouwd. Parkeren kan daardoor wat lastiger zijn

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie vindt in onze praktijk in een andere ruimte plaats dan een spreekkamer. Zo kan uw hond of kat nooit de fysiotherapie associëren met nare dingen zoals prikken of in de oren kijken.
De behandeling vindt hier plaats op de tafel of op een matje op de grond, dat hangt van uw dier af. U blijft er steeds zelf bij. De extra grote behandeltafel kan bijna tot op de grond, waardoor uw hond er zelf op en af kan stappen. Er is oefenmateriaal aanwezig en diverse apparaten voor fysiotechniek. De keuze voor het soort behandeling is afhankelijk van de aandoening van uw dier.

DSC_0489

Hydrotherapie

Een apart onderdeel van de fysiotherapie is hydrotherapie. Voor hydrotherapie beschikken we in ons centrum over een aquatrainer. Dit is een waterbak met onderin een lopende band.
Als een hond komt voor hydrotherapie, krijgt hij eerst een tuigje aan. Daarna loopt hij zelf de aquatrainer in via een klep aan de voorkant. Het vullen en legen van de bak gaat snel en het waterniveau wordt aangepast aan de oefeningen die we willen gaan doen. Er zijn natuurlijk ook ballen, snoepjes en speeltjes om het oefenen voor de hond nog leuker te maken.