Mededelingen

Geef je hond geen ontbijtkoek gezoet met Xylitol

Paulien Martijn is bevallen van een gezonde zoon

Er wordt hier vlakbij gebouwd. Parkeren kan daardoor wat lastiger zijn

Voer

Onderhoudsvoeding in de praktijk

Goede voeding is de basis voor een gezond dier. Goede voeding begint bij pups en kittens al in het nest met de moedermelk, waar afweerstoffen tegen ziektes inzitten en alle voedingsstoffen die nodig zijn om de pup of kitten goed te laten groeien. Komt de pup of kitten eenmaal bij u in huis, dan bent u verantwoordelijk voor het geven van gezonde voeding en dat is niet altijd een makkelijke keuze.

Wij hadden in ons Dierengezondheidscentrum altijd al dieetvoeding voor als uw dier wat extra ondersteuning nodig heeft of gezondheidsproblemen heeft. Maar omdat we liever voorkomen dan genezen, hebben we nu ook een complete lijn onderhoudsvoer van Royal Canin voor de hond en de kat.

Voer voor de hond is er in soorten en maten: voor kleine en grote honden en jonge en oude honden. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de gezondheidsrisico’s van bijvoorbeeld kleinere (gebit!) of grotere (gewrichten) honden.

Voer voor de kat is ook niet van de wieg tot het graf hetzelfde. Ook hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijdsfase waarin ze zitten (kitten, volwassen, senior) en of ze gecastreerd zijn of niet.

Ook als de moederhond of -kat niet (genoeg) melk geeft of kan geven, kunt u bij ons terecht voor een goede moedermelkvervanger. Geef absoluut geen koe- of geitenmelk. Hier kunnen ze problemen mee krijgen en ze kunnen er niet goed op groeien.

Mocht u vragen hebben over voeding of behoefte hebben aan een gericht voedingsadvies, komt u dan gerust bij ons langs.