Mededelingen

Geef je hond geen ontbijtkoek gezoet met Xylitol

Paulien Martijn is bevallen van een gezonde zoon

Er wordt hier vlakbij gebouwd. Parkeren kan daardoor wat lastiger zijn

Kooptips

Praktische tips voor de aanschaf van een pup

Het klinkt misschien gek, maar voor de wet is een dier een ding. Wettelijk gelden er dus dezelfde regels bij de koop van een pup als bij de koop van een televisie of een wasmachine. Maar als we een pup kopen, speelt de emotie een grote rol en vinden we het niet altijd even makkelijk of vanzelfsprekend om er ook op een zakelijke manier naar te kijken.

Het is nooit helemaal te voorkomen dat de koop van een rashondje uitloopt in een teleurstelling, maar we kunnen er wel alles aan doen om het van te voren zo goed mogelijk te regelen. Begin er in ieder geval mee om naar een erkende dierenspeciaalzaak of fokker te gaan. Zij willen uiteindelijk ook het beste voor de dieren die ze verkopen. Maar er zijn nog een aantal punten om rekening mee te houden:

Een goed contract is belangrijk voor zowel de koper van een rashond, als voor de verkoper. In de meeste gevallen zult u nooit meer naar het contract omkijken nadat u het getekend hebt. Zijn er toch problemen, dan hebt u een gedegen overeenkomst waar u wettelijk gezien rechten aan kunt ontlenen.

Met dank aan Iaira Boissevain, jurist gespecialiseerd in praktisch dierenrecht

Niet elke rashond is even gezond. Wilt u voordat u de keuze voor een rashond maakt, weten of er erfelijke afwijkingen voorkomen bij uw favoriete ras en welke dat zijn, kijk dan op de rashondenwijzer. Op deze website vindt u een overzicht van bijna 100 hondenrassen en de relatie van die rassen met circa 250 erfelijke aandoeningen. Zo komt u goed beslagen ten ijs.