Mededelingen

Geef je hond geen ontbijtkoek gezoet met Xylitol

Paulien Martijn is bevallen van een gezonde zoon

Er wordt hier vlakbij gebouwd. Parkeren kan daardoor wat lastiger zijn

Chip je dier

Een dier kwijtraken is een nachtmerrie voor elke eigenaar. Een dier dat is gechipt en waarvan de chip is geregistreerd bij een databank, kan herenigd worden met de eigenaar. Wij zijn dus warm voorstander van het chippen.

Vanaf 1 april 2013 moet elke pup binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en elke hond die in Nederland wordt ingevoerd binnen 2 weken na de invoerdatum. Bovendien moeten het chipnummer en naam, adres en woonplaats van de eigenaar worden geregistreerd bij een databank.

Het chippen is niet belastend voor het dier. De chip (officieel heet het een transponder) wordt met een injectienaald onderhuids ingebracht. De naald is wat dikker dan bij een inenting, maar de prik is niet veel pijnlijker.

De chip blijft onderhuids zitten en kan zo worden afgelezen met een speciaal daarvoor ontworpen reader, die elke dierenarts heeft. Ook de Dierenambulance en het asiel hebben een reader. Zo hoeft een kat of hond niet meer hulpeloos in het asiel te wachten tot zijn eigenaar komt zoeken.

Maak van je dier geen asielzoeker. Chip je dier!